Català | Castellano RSS

Àmbit B30

L'Associació Àmbit B30 està integrada per 23 municipis, situats al llarg d'aquest tram de via d'uns 50 km, i fins a una trentena més d'empreses, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials i organitzacions sindicals amb un objectiu comú: actuar de forma col·lectiva per potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l'eix de la B-30. L'Associació neix amb l'objectiu de convertir-se en un dels principals pols industrials i de manufactura avançada del sud d'Europa.

Mollet del Vallès és un dels municipis iniciadors d'aquest projecte, que va cristal·litzar en la formació de l'Associació Àmbit B30, l'any 2012. L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, n'és el president durant quatre anys.

La voluntat de l'Associació Àmbit B30 és reforçar aquest territori com a complement de l'Àrea Metropolitana, però sobretot contribuint a posicionar la B30, i també Catalunya, com un dels pols industrials més importants del sud d'Europa. El conjunt de la B30 agrupa prop del 25% de les patents espanyoles i europees de la Regió Metropolitana de Barcelona. A més, gràcies a la presència de diferents universitats, hi ha un elevat pes d'articles científics publicats, concretament un 22%. El 48% de la inversió en R+D de tota la Regió Metropolitana es troba en aquest territori.Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès