RSS
Serveis a Mollet Next Generation a Mollet

Next Generation a Mollet

Banner Next Generation 2

 

Què són els fons Next Generation?

 

Sin titulo442

El 21 de juliol del 2020, els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea van acordar un paquet d'ajuda financera per pal·liar la greu crisi econòmica i social ocasionada per la pandèmia del COVID-19 i transformar les economies europees fent-les més verdes, digitals i resilients. És a dir, els 27 estats membres es van posar d'acord per endeutar-se junts amb la vista posada a invertir en un futur comú. La resposta coordinada i solidària a la pandèmia suposa una reacció molt diferent de la que va tenir lloc en la crisi econòmica anterior.

 

Sin titulo443

Amb aquest objectiu, es va dissenyar el programa de recuperació de caràcter temporal NextGenerationEU amb una dotació de recursos públics sense precedents, 750.000 milions d’euros.

 

 

NextGenerationEU es compon de dos instruments principals:

 

Sin titulo445

 

Constitueix el nucli del fons de recuperació i està dotat amb 723.800 milions. La seva finalitat és donar suport a la inversió i les reformes als Estats membres per aconseguir una recuperació sostenible i resilient, alhora que es promouen les prioritats climàtiques i digitals de la Unió.

 

 

 

 descarga7

 

Instrument d’ajuda a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa. El seu objectiu és ampliar i donar continuïtat a les mesures de resposta i reparació de la crisi posades en marxa des de l'inici de la pandèmia. REACT-EU promourà la recuperació ecològica, digital i resilient de l'economia.

 

 

 

 

Aquest fons de recuperació, de durada limitada i finançat amb recursos addicionals als previstos per finançar el Marc Financer pluriennal 2021-2027, s'integrarà als pressupostos anuals de la UE, en què també s'inclouen els tradicionals fons de la política de cohesió . Per tant, són recursos diferents. Tot i això, el MRR pot finançar projectes d'inversió i reformes on es complementi amb altres fons o programes de la UE, assegurant no incórrer en doble finançament.

 

Per poder accedir als fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, els estats membres han d'aprovar plans nacionals de recuperació i resiliència

 

A Espanya, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència preveu una sòlida agenda d'inversions i reformes estructurals per fer front a la crisi mitjançant un desplegament efectiu de fins a 140.000 milions d'euros en transferències i crèdits. Aquesta quantitat inclou 69.528 milions d'euros en transferències no reemborsables i, a més, pot accedir a més de 70.000 milions d'euros en préstecs fins al 31 de desembre de 2026. El Pla és un gran projecte de país on estan implicats tots els nivells de l'Administració: estatal, autonòmic i local, a més del sector privat. L'objectiu és transformar la nostra economia per fer-la més verda, digital, inclusiva i cohesionada i incrementant-ne, alhora, la capacitat de creixement a mitjà i llarg termini.

 

Com s'estructura el pla?

Per facilitar el desplegament de les inversions, el Pla s'assenta sobre quatre eixos transversals:

 

4fbef80d abec 49e2 a12e 70c459a6438a3

Transició ecològica

Transformació digital

Cohesió territorial i social

Igualtat de gènere

El Pla, inspirat en l'Agenda del Canvi, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, s'estructura al voltant de deu polítiques palanca que incidiran directament en aquells sectors productius amb més capacitat de transformació del nostre teixit econòmic i social . Les deu polítiques palanca integren, alhora, 30 components o línies d'acció estructurades en 102 reformes i 110 inversions.

 

Polítiques Palanca i components del Pla

 

Projectes que l'Ajuntament de Mollet ha presentat i han estat escollits i finançats en diverses convocatòries :

 

1. Transformació Digital

 

Banner NG Modernitzacio administrcions3

 

2. Zones de Baixes Emissions. Transformació Digital i Sostenible del Transport Urbà 

 

Banner NG Circulacio3

 

3. Altres projectes en el marc de les Convocatòries dels Fons Next Generation 

 

Banner ORE2

 

Cercador de convocatòries Fons Next Generation

 

Sin titulo447

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès