Català | Castellano RSS
Serveis a Mollet Medi ambient

Medi ambient

 

Portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient a Mollet

(Cliqueu la imatge) 

 userlmn 8ff482c237c4f47dfd1b3c71cc47a4a1

 

El Medi Ambient a Mollet

 

La ciutat de Mollet del Vallès, és ciutat compacta i complexa. La meitat del territori és sòl urbanitzat i l’altra meitat correspon Gallecs, un espai natural, de tradició agrícola i que avui en dia gaudeix d’un elevat nivell de protecció ja que forma part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

La frontera entre aquest dos espais, és un punt d’intercanvi molt sensible i fonamental en l’estratègia d’apropament de la natura a la ciutadania. Aquests espais fronterers, altament transformats però que conserven encara una bona essència de natura i caràcter agrari, són fonamentals en la biodiversitat urbana i són objecte d’intervencions específiques, encaminades a fonamentar els enllaços, les comunicacions i intercanvis de tot tipus entre l’espai construït i l’entorn natural.

 

Mollet del Vallès, ciutat Green leaf 2015

 

La Comissió Europea, va crear el premi EUROPEAN GREEN CAPITAL per reconèixer aquelles ciutats que treballaven de manera exemplar els temes ambientals i que poguessin així difondre i compartir els seus coneixements i bones amb altres ciutats. De manera similar, per primera vegada l’any 2015 es va instaurar un reconeixement específic per les ciutats de menys de 100.000 habitants, el guardó EUREPEAN GREEN LEAF i els primers guanyadors varen ser les ciutats de Torres Vedras a Portugal i de Mollet del Valles .

Aquest guardó, que s’avalua a partir del treball desenvolupat en diferents àmbits ambientals, va significar un important reconeixement per l’historial mediambiental de la ciutat de Mollet del Vallès i el seu compromís amb un desenvolupament sostenible comptant amb la implicació dels ciutadans.

 

FotogrupGreenLeaf1

 

 

Arbre Mollet2

 

 

 

 

 

A partir d’aquell moment, Mollet del Vallès s’ha convertit en un important referent en temes ambientals a nivell municipal i ha obtingut també molts contactes i intercanvis d’experiències amb d’altres ciutats europees interessades amb temes ambientals.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès