Català | Castellano RSS

Centre d'Estudis Molletans

CEM Color

Què és?

El Centre d'Estudis Molletans (CEM) és un servei municipal dedicat a la recerca i la difusió dels estudis referents a l'àmbit de Mollet del Vallès i els pobles veïns (Baix Vallès).
 
El CEM publica anualment la revista miscel·lània Notes i la col·lecció de monografies Vicenç Plantada. Convoca la Beca de Recerca Vicenç Plantada i el Premi Juvenil Vicenç Plantada. I també organitza, anualment, unes jornades monogràfiques i diverses xerrades, sortides de camp i visites guiades.
 
El CEM està obert a la participació ciutadana mitjançant la figura dels Amics i els Col·laboradors.
 
Si vols rebre informació de totes les activitats que organitza el CEM, adreça'ns un correu electrònic tot indicant nom i cognoms, adreça de correu electrònic i municipi de residència.

Com funciona el CEM

El CEM és un servei municipal derivat de l'acord entre l'Ajuntament de Mollet del Vallès i la Sala Fiveller de la Parròquia de Sant Vicenç d'aquesta ciutat, signat el 22 de gener de 1994, com a cloenda dels actes de celebració del Mil·lenari de Mollet del Vallès (consulteu ressenya històrica).
 
El CEM es regeix pel reglament aprovat pel Ple de l'Ajuntament el 27 d'abril de 2009 (BOP de Barcelona, núm. 148 22/06/2009), que estableix, entre d'altres, les competències dels òrgans directius i de gestió i les formes de participació ciutadana (amics, col·laboradors, membres d'honor i patrocinadors).
 
El CEM està regit per un Consell Directiu constituït per 4 representants de les institucions fundacionals i 4 representats elegits pel Consell Assessor. Aquesta estructura garanteix l'equilibri democràtic en la pluralitat d'idees entre els membres fundacionals i la participació ciutadana. El Consell Assessor és l'òrgan d'expressió de la voluntat dels col·laboradors i té, entre altres funcions, la d'elegir els seus representants al Consell Directiu.
 
Composició del CEM (Consell Directiu, el Consell Assessor, els membres d'honor i els patrocinadors).

Qui pot formar part del CEM

El CEM és un centre obert a la participació ciutadana, que es concreta de la manera següent:

  • Amics: són les persones que satisfan la quota anual del CEM (16,30 euros el 2019) i gaudeixen d'una sèrie d'avantatges: rebre informació i participar en totes les activitats públiques del CEM, obtenir gratuïtament un exemplar de la revista Notes, disposar d'un 10% de descompte en la compra de llibres editats pel CEM o l'Ajuntament de Mollet del Vallès, i tenir accés a entrades reduïdes en les visites al Museu Municipal Joan Abelló i la Casa del Pintor Abelló.

Si voleu fer-vos Amic envieu-nos un correu electrònic indicant que us voleu fer Amic del CEM, el vostre nom i cognoms, municipi i telèfon de contacte.

  • Col·laboradors: són les persones que tenen un paper actiu i destacat en les tasques de recerca i divulgació del CEM.

Si voleu col·laborar amb el CEM adreceu un correu electrònic.

  • Membres d'honor: són aquelles persones que n'han tingut la presidència i els exrectors de la parròquia de S. Vicenç. També ho són les  persones que han destacat en l'assoliment dels objectius del CEM i els patrocinadors que han destacat per la importància de les seves donacions.
  • Patrocinadors: són les persones físiques o jurídiques que fan una destacada aportació econòmica o de serveis per al funcionament o la promoció del CEM.

Si voleu estar informats, per correu electrònic, de les activitats del CEM adreceu un correu electrònic (indicant nom, cognoms, població i adreça electrònica).

Les persones que acreditin fer recerca pel CEM obtindran un 50% de bonificació en les tarifes que regulen la còpia de documents municipals, ja siguin en suport paper o digital. Podeu sol·licitar l'acreditació adreçant-vos al correu electrònic.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès