Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Taula de Salut Mental de Mollet, exemple del treball en xarxa

22/03/2012

Salut

En el marc d’una jornada sobre salut mental celebrada al Prat de Llobregat, l’Ajuntament i la Fundació Sanitària de Mollet van aportar l'experiència conjunta en el treball en xarxa mitjançant les taules de participació.

El passat 16 de març, l’Ajuntament i l’Hospital de Mollet van participar a la jornada titulada Salut Mental: experiències del món local en xarxa. La jornada va ser organitzada per l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
 
En el marc d’aquesta trobada, representants de les dues institucions molletanes van explicar l’experiència de la Taula de Salut Mental de Mollet, constituïda el 2006, de la qual en formen part l’Ajuntament, l’Associació de familiars de malalts mentals La Llum, la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts Mentals (FECAFAMM), el Servei de Salut Mental d’Adults i Addiccions de l’Hospital de Mollet, i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Sant Joan de Déu.
 
Actualment, des de la Taula de Salut Mental es desenvolupen diversos projectes amb les persones que pateixen aquestes malalties, com el projecte de jardineria, el projecte de pisos tutelats i accions de sensibilització i promoció d’una bona salut mental. També es participa amb els mitjans de comunicació local fent una campanya per lluitar contra l’estigma social que aquest tipus de malalties comporta.
 
La Taula treballa organitzada en dues comissions. La comissió de sensibilització organitza accions amb aquest objectiu i també desenvolupa tasques de promoció d’una bona salut mental, com organitzar accions conjuntes entre tots els membres de la taula al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, el projecte de jardineria i la lluita contra l’estigma de les persones malaltes. La finalitat d’aquesta comissió és sensibilitzar a la població i promocionar la salut mental.
 

La segona comissió tracta la vessant dels internaments involuntaris. Els seus objectius se centren en revisar i tenir actualitzats els protocols d’actuació davant d’aquests ingressos.

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès