Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló de Mollet s’adhereix als actes del Dia de l’Orgull LGTBI+

28/06/2022

Cultura

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, de la qual en forma part el Museu Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès, presenta avui un collage de l’artista Randomagus, amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI+. Aquesta acció se suma a les iniciades el 2020 per visualitzar els museus com a referents de la diversitat d’identitats a través de les seves col·leccions d’art.

La Xarxa de Museus d'Art de Catalunya (XMAC), formada per 22 equipaments museístics, entre els quals hi ha el Museu Abelló de Mollet, s'adhereix a les reivindicacions del Dia de l'Orgull, que se celebra anualment el 28 de juny. 

L'acció d'aquest any s'ha encarregat a l'artista Randomagus (Agustí Martínez), amb l'objectiu d'integrar en una obra d'art referents de les diversitats sexuals i de gènere.

Randomagus ha utilitzat imatges d'obres de les col·leccions d'art catalanes que, superposades i embellides amb elements florals i animals, prenen un nou sentit en una rua de l'orgull pròpia de la Xarxa de Museus d'Art. L'obra es pot veure a través dels perfils socials dels museus. També es pot visualitzar a través d’aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=zRyh2hFm0iA

La primera acció conjunta, vinculada amb el Dia de l'Orgull de la XMAC, va tenir lloc el 2020 i va consistir en una selecció de peces que s'identificaven amb les lletres de l'acrònim LGBTIQ+.

L'any passat es van convidar persones vinculades amb el col·lectiu a fer una mirada crítica als museus a partir de càpsules audiovisuals que plantejaven relacions i descobrien noves mirades integradores i plurals a través d'algunes obres d'art.

Des de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya es treballa durant tot l'any, a través de la Comissió de Feminismes i Identitats, per integrar les perspectives de gènere i diversitat als discursos permanents i temporals dels museus.

 

5 genere cat 150x171

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès