Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament presenta el conveni de col·laboració amb Red Solidària Pro Animal

15/06/2022

Benestar Social

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat aquest dimarts el conveni de col·laboració amb l´entitat Red Solidària Pro Animal. Un acord que té com a finalitat la gestió ètica de les colònies de gats mitjançant la implementació del mètode CERR (Captura, Esterilització, Registre i Retorn).

El CERR (Captura-Esterilització-Registre i retorn) és l'únic mètode per a la disminució de la població felina de forma ètica, i a la vegada es garanteix el benestar animal, pel qual els gats de colònies felines són capturats, esterilitzats i retornats al seu lloc d'origen. S'apliquen bones pràctiques de gestió, alimentació i refugi, on els gats s'identifiquen, desparasiten, vacunen i estan supervisats per veterinaris.

La regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, ha posat en valor “la importància de treballar conjuntament amb les entitats” destacant que “ja fa anys que treballem plegats i aquest és un pas més de col·laboració entre tots els agents implicats amb l’objectiu de tenir una cura ètica dels gats sense deixar de banda que si no hi ha control augmenta el risc d’afectar la salubritat de l’entorn i de causar molèsties als veïns”.

De la seva banda, la presidenta de Red Solidària Pro Animal, Reyes López, ha volgut “agrair a l’Ajuntament el seu suport i compromísper trobar solucions ètiques a una qüestió que ens afecta a tots i a diferents àmbits”

 

IMG 20220614 WA0016

 

Antecedents

Després que durant anys, i dins les seves competències, l’Ajuntament de Mollet del Vallès hagi treballat en la cura i protecció dels animals, l’increment significatiu d’animals que viuen al carrer, ja siguin els abandonats, els que ja han nascut en aquest àmbit, o els que s’han escapat de les seves llars, ha fet necessaris diferents acords de col·laboració entre tots els agents implicats per controlar les colònies de gats.

Entre les diferents iniciatives que s’han dut a terme fins ara, a finals de l’any passat, l’Ajuntament de Mollet, les clíniques veterinàries, les associacions protectores d’animals de la ciutat i els alimentadors/es voluntaris/es, van posar les bases per iniciar un programa amb el propòsit de controlar les colònies de gats que viuen al carrer. 

Tot plegat en el marc del Programa de Gats de Carrer, que l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu d’esterilitzar els felins i tornar-los a la colònia.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès