Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló de Mollet se suma, un any més, al Dia Internacional dels Museus

11/05/2022

Cultura

És el 18 de maig i, sota el lema El poder dels Museus, el Dia Internacional dels Museus reivindica enguany la força que tenen per transformar el món. El Museu Abelló celebrarà aquesta efemèride del 14 al 22 de maig amb unes jornades de portes obertes. El dia 14 se celebrarà la Nit dels Museus, i a Mollet arrencarà amb una masterclass amb Manuel Outumuro i acabarà amb un concert de swing.

El Dia Internacional dels Museus torna a la normalitat després de dos anys a mig gas per la pandèmia. Un any més, el Museu Abelló de Mollet del Vallès s’hi suma amb tot un seguit d’activitats.

El Museu Abelló obrirà les portes amb entrada gratuïta per tal que tothom pugui gaudir de les exposicions (i horari especial el dissabte 14, fins a les 23 hores). A la Casa de pintor es faran visites guiades, també de franc, amb places limitades. Es recomana reservar a la pàgina web del Museu Abelló, a través del correu electrònic museuabello@molletvalles.cat, o al telèfon 93 544 50 99.

La resta d’activitats passen per la inauguració d’un nou Racó de l’Artista, amb l’exposició Made in Mollet, del dissenyador Xavi Clavijo; la masterclassBarro y luz  amb Manuel Outumuro i la visita comentada de la mostra Música de Cámara d’aquest fotògraf gallec, instal·lat a Barcelona; el Joc de pistes familiar Misteri al museu; els dos tallers infantils Pinta el conte de Joan Abelló; Música i Dansa a les Sales, amb l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet i la visita sensorial Art Modern a la Col·lecció Abelló. Un dels actes principals és la Nit dels Museus, que se celebrarà el 14 de maig al Museu Abelló amb el concert Nit de Swing, a càrrec de Jumble Sounds.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, considera que el Dia Internacional dels Museus, amb la participació del Museu Abelló, “és una iniciativa extraordinària per acostar l’art i la cultura a la ciutadania”.

 El Poder dels Museus

El Consell Internacional de Museus (ICOM) va instaurar el Dia Internacional dels Museus l’any 1977 per sensibilitzar al públic sobre paper d’aquests espais en el desenvolupament de la societat.

El Poder dels Museus vol explorar la força d’aquestes instal·lacions per provocar canvis positius a les seves comunitats a través del poder d’aconseguir la sostenibilitat, del poder de la innovació en la digitalització i l’accessibilitat, i el poder de la construcció de la comunitat a través de l’educació.

 


Document

Document Document (215 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès