Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Comença la campanya de poda d’hivern de l’arbrat de Mollet

03/11/2021

Medi Ambient

Un any més, l’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa la campanya de poda de l’arbrat durant la qual es preveu la poda d’un total de 1.300 arbres durant els mesos d’hivern i uns 700 més durant la resta de l’any. La campanya segueix prioritzant la salut de les persones i les peticions veïnals.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès segueix apostant per un espai públic de qualitat i vetllant pels espais verds que els ciutadans i ciutadanes de Mollet disposen a la seva ciutat i, la campanya de poda anual, és una de les moltes actuacions que es duen a terme amb aquests propòsits.

Durant els mesos d’hivern, la poda és més severa que la resta de l’any i està motivada principalment per  la disminució d’al·lèrgies i molèsties, així com a la falta d’espai. 

En aquest sentit, des del punt de vista de la mobilitat, l’accessibilitat i la salut, de nou es tenen en compte un seguit de criteris tècnics i de servei al ciutadà a l’hora de fer els treballs de poda:

  • Seguretat dels arbres: es retiren arbres morts, molt debilitats o que presenten deficiències estructurals que podrien derivar en caiguda d’arbres i/o branques.
  • Salut de les persones: s’incrementa la freqüència quan podar els arbres permet reduir els problemes d’al·lèrgies a les llavors o al pol·len.
  • Visibilitat i serveis: es poden els arbres que poden afectar la visibilitat o funcionalitat dels passos de vianants, semàfors, enllumenat públic, senyalització i també quan la proximitat a balcons o finestres és excessiva.

Així mateix, se seguirà tenint en compte que la poda respecti la nidificació de les espècies protegides d’ocells, que no es perjudiqui les espècies animals beneficioses i que es mantingui l’estructura de la capçada que ha d’ajudar a lluitar contra el canvi climàtic a la ciutat, especialment en els períodes de temperatures més altes.

La resta de l’any també es porta a terme la poda d’arbres per raons de seguretat, per destapar senyals i fanals o per si es produeixen ruptures de branques.

Amb aquesta poda, els arbres poden mantenir un port més natural, el que permet que acompleixin millor amb les seves funcions de captura de contaminants i de diòxid de carboni (CO2), així com proporcionar ombra i reduir les temperatures a nivell del paviment. 

A la pàgina del web municipal https://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/medi-ambient/larbrat-de-mollet/ trobareu dades detallades sobre l’arbrat de la ciutat i els principals treballs que s’hi porten a terme. 

 

3 salut cat 150x239                       13 clima cat 150x186

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès