Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Policia Municipal retira prop de 280 cotxes abandonats a la via pública

02/11/2021

Seguretat Ciutadana

La Policia Municipal de Mollet va retirar l’any 2020 un total de 277 cotxes abandonats a la via pública. Es tracta d’una cinquantena menys que l’any 2019, quan se’n van retirar 330. La majoria de vehicles que s’abandonen a Mollet tenen una antiguitat d’entre 8 i 15 anys. En el que portem d’any, els agents han retirat 191 cotxes abandonats.

L’Ordenança de circulació i vianants considera que un vehicle està abandonat quan porta estacionat més d’un mes al mateix lloc i presenta desperfectes que fan impossible el seu desplaçament i/o li faltin les plaques de la matrícula. El text també inclou aquells vehicles que hagin estat immobilitzats per qualsevol infracció i, transcorreguts més de dos mesos, el titular no hagi presentat al·legacions.

Els agents traslladen inicialment el vehicle al dipòsit municipal i informen el titular mitjançant una notificació. Si el cotxe no es retira del dipòsit abans d’un mes, es procedeix al trasllat a un centre de desballestament, amb la sanció que correspongui. Dels 277 cotxes retirats de la via pública l’any 2020, un total de 133 van acabar desballestats.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Mobilitat, Juan José Baños, ha alertat que “els vehicles abandonats afecten la bona imatge de la ciutat, la seguretat, l’ocupació d’espais d’estacionament i la contaminació”. Per aquest motiu, ha fet una crida “al civisme de la ciutadania per evitar que els cotxes no s’abandonin a la via pública”.

Entrega, sense cost, a l’Ajuntament

La Policia Municipal recorda als ciutadans que tenen la possibilitat d’entregar el vehicle que ja no vulguin a l’Ajuntament, sense cap tipus cost. Els propietaris han de presentar una instància a les oficines d’atenció al ciutadà, amb la documentació del vehicle i les claus. És un procés que facilita i agilitza la destrucció del vehicle.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès