Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament inspecciona 50 habitatges.

29/10/2021

Solidaritat i Cooperació

L’Ajuntament de Mollet, en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha inspeccionat una cinquantena de pisos propietat d’entitats financeres que constaven que estaven buits. Entre març i maig, només se n’han trobat 9.

Del total d’aquestes inspeccions, s’ha constatat que hi havia persones vivint-hi i s’ha comprovat que no estaven buits.

Aquesta actuació és fruit d’aquest conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat a través de la seva Agència de l’Habitatge. La inspecció verifica la desocupació sense causes justificades i estableix les mesures més idònies perquè l’habitatge pugui ser utilitzat. Finalment, aquestes vivendes poden ser destinades a causes d’interès social.

La regidora d’Habitatge, Núria Muñoz, ha explicat que “en matèria d'habitatge s'estan intentant fer molts esforços perquè des del govern municipal entenem que és una de les prioritats per a la ciutadania”. La regidora ha afegit que “l’Ajuntament treballa incansablement per buscar solucions i alternatives al problema de l’habitatge a la nostra ciutat”.

La llei catalana de protecció del dret de l’habitatge estableix la col·laboració entre les administracions publiques per establir marcs de protecció de les persones en risc d’exclusió residencial. Entre les mesures previstes per aquesta llei, existeix la possibilitat de l’expropiació forçosa d’habitatges buits per dotar a les administracions d’un parc social d’habitatges de lloguer asequible.

 

1 pobresa Cat 150x164               3 salut cat 150x237              10 desigualtat cat 150x180

 

16 pau cat 150x179

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès