Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet aprova unes ordenances fiscals justes, realistes i verdes pensant especialment en les famílies més vulnerables i mantenint totes les mesures de protecció que es van posar en marxa per la Covid

26/10/2021

Acció Institucional

El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat aquest dilluns les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2022, presentades pel govern municipal.
Uns comptes caracteritzats per la contenció fiscal dels impostos i taxes que s’apliquen a les famílies, conservant tot el gruix de bonificacions socials que ja existeixen, ampliant les tarifacions socials i seguint bonificant les energies renovables. Tot plegat prioritzant el manteniment i la qualitat dels serveis públics que s’ofereixen al conjunt de molletans i molletanes

En aquest sentit, es congelen i, per tant, es mantenen igual que l’any passat, els impostos i taxes que afecten, per exemple, a les escoles bressol, a l’Escola Municipal de Música i Dansa, a l’atenció domiciliaria, a l’aigua, a les terrasses de l’hostaleria i a la zona blava.

Pel que fa l’IBI i l’IAE, s’actualitzen per sota de l’IPC.

Ampliació de les tarifacions socials

Per aquest 2022 s’amplien les tarifacions socials a la taxa d’aigua, amb una taxa reduïda i un altra super reduïda i als programa d’Activitats, Cursos i Tallers i Mou-te!. En tots els casos, les tarifacions aniran en funció dels ingressos familiars.

Així mateix es mantenen les tarifacions socials ja existents com són les que afecten a les escoles bressol i als residus.

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha indicat que “aquestes ordenances son progressives i justes” i ha afegit que “l’Ajuntament de Mollet sempre prioritza els serveis a les persones”.

Per la primera Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Economia, Mireia Dionisio, “un any més hem dedicat tots els nostres esforços per mantenir l’equilibri entre sostenir la qualitat de tots els serveis públics que oferim a la ciutat i, alhora, no només no augmentar impostos, sinó congelant els més importants i mantenint tot el gruix de bonificacions, fins i tot, ampliant les tarifacions socials pensant en les famílies més vulnerables, especialment en aquelles que han patit i encara pateixen els efectes de la pandèmia” i en aquets sentit “hem defensat davant la resta de grups municipals la necessitat de mantenir totes les polítiques de protecció que vam posar en marxa l’any passat arran de la Covid”. Dionisio també ha volgut “aprofitar per donar les gràcies a tots els treballadors i treballadores municipals que han participat en la elaboració d’aquestes ordenances”.

La proposta d’ordenances i preus públics per a l’any vinent s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel PSC i Podem Mollet, per Junts per Mollet, i les abstencions d’Ara Mollet-ERC-MES, Mollet amb Comúi Ciutadans.

 

1 pobresa Cat 150x163               3 salut cat 150x217               7 energia cat 150x162

 

10 desigualtat cat 150x177               11 ciutats cat 150x205              13 clima cat 150x180

 

16 pau cat 150x175

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès