Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Més de 35 denúncies a Mollet per l’ús irresponsable de bicicletes i patinets elèctrics

28/09/2020

Seguretat vial

En els darrers dos mesos s’han tramitat a Mollet més de 35 denúncies a persones que han fet un ús irresponsable de bicicletes i patinets elèctrics, (VMP). En el marc de la campanya que està duent a terme l’Ajuntament, la Policia Municipal i els agents cívics, han incrementat les seves actuacions per tal de seguir vetllant per una mobilitat més segura.

Amb aquest objectiu, la Policia Municipal i els agents cívics continuaran treballant per un comportament i ús responsable d’aquest tipus de vehicles, promovent el civisme, garantint la seguretat i la mobilitat segura i sancionat les infraccions detectades, com ara circular per les zones de vianants a una velocitat inadequada, sobre la vorera o circular fent ús del dispositiu mòbil.

En aquest sentit, la Policia Municipal reforçarà els controls en aquells punts de la ciutat on s’ha detectat una major presència de circulació d’aquests vehicles i, paral·lelament, els agents cívics, seguiran informant als seus conductors i conductores de la normativa vigent.

Segons el regidor de Mobilitat, Juan José Baños, “la campanya va dirigida no només a garantir uns desplaçaments més segurs dels vianants, sinó que també incideix en una major seguretat dels usuaris dels de patines elèctrics i Vehicles de Mobilitat Personal, ja que circular més d’una persona al vehicle, portar els cascos receptors de música durant la conducció o  utilitzar el mòbil, per exemple, fan que el risc d’accident es multipliqui. La ciutat la volem segura per a tothom.”

Recordar que, durant la Junta Local de Seguretat que es va celebrar el dimecres passat, l’any 2019 hi va haver 7 accidents amb patinets elèctrics com a implicats: 3 amb ferits i dos per atropellaments a vianants.

 Detingut per un robatori amb força

La Policia Municipal va detenir, aquest cap de setmana passat, l’autor d’una estrebada d’una bossa de mà i va recuperar els objectes sostrets a la víctima, entre els quals hi havia 300 euros en metàl·lic.

Els fets es van produir durant el dispositiu de control i vigilància que la Policia Municipal té planificat a diferents espais públics, com places i parcs, establiments públics bars i terrasses, polígons comercials o industrials, i zones sensibles del municipi on es concentren persones per consumir substàncies, consum d’alcohol, i/o causen molèsties al veïnat. Aquest dispositiu preventiu continuarà els propers mesos incorporant les modificacions normatives de la Covid-19 que es produeixin com ara les reunions amb un màxim de persones permeses de 6 tant a l’àmbit privat com públic.

Durant aquest dispositiu del cos policial també es van identificar 78 persones, 23 denunciades per consum d’alcohol a la via pública, 16 per no complir les mesures sanitàries de la Covid-19 o mascaretes, 10 per tinença de substàncies estupefaents, 1 per tinença d’arma prohibida i una altra per desobediència als agents de l’autoritat.

A més, la Policia Municipal, en coordinació i col·laboració amb el departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i membres de la unitat especialitzada de fiscalia de la Guardia Civil, van realitzar, dijous passat, una inspecció conjunta a un bar de la ciutat que arrossegava diferents queixes veïnals per molèsties i per manca de compliment de les mesures Covid19.

Al finalitzar la inspecció administrativa, l’establiment públic va ser tancat cautelarment pels tècnics municipals, sense poder exercir l’activitat fins que es corregeixi les deficiències de seguretat detectades i actualitzi els permisos i la documentació necessària, per la seguretat de tots els ciutadans i clients.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès