Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Més de 2000 persones participen al centenar d’Activitats, Cursos i Tallers per a la gent gran de Mollet

23/06/2020

Gent Gran

La setmana passada va finalitzar la programació de les Activitats, Cursos i Tallers per a la gent gran que organitza l’Ajuntament de Mollet del Vallès. La programació va començar l’1 d’octubre de 2019 però les classes presencials es van haver d’interrompre el passat 13 de març per la irrupció de la Covid-19. El consistori va reorganitzar les activitats via online per fer costat a l’alumnat durant els tres mesos de confinament.

Les Activitats, Cursos i Tallers per a la gent gran de Mollet del Vallès no han sigut com sempre per culpa de l’arribada del coronavirus. Malgrat tot, s’han fet 97 activitats, a les quals hi ha participat més de 2000 persones. Un 73% dels cursos han estat impartits per talleristes professionals i la resta, per persones grans voluntàries.

Fer costat a la gent gran de la ciutat

Arran de la Covid-19, les classes presencials es van haver d’aturar el dia 13 de març. Des d’aleshores, la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Mollet va reorganitzar el servei, amb l’objectiu de donar suport a l’alumnat.

La regidoria va fer un seguiment  telefònic i online de tothom que hi estava inscrit i es van organitzar grups de WhatsApp, classes a través de la plataforma Zoom, i  es van elaborar vídeos que han estat compartits al programa municipal Oci a casa, gaudeix sense risc per al gaudi de tots els molletans i molletanes.

Com a part d’aquesta reorganització, les aportacions fetes per continuar actius des de casa, i que han estat incloses a l’Oci a casa, gaudeix sense risc,  han estat: 19  dossiers de memòria, anglès i informàtica; 67 vídeos de salut, relaxació, gimnàstica, country, pilates i també dels projectes Per Molts Anys i Els nostres mestres. Aquests vídeos han tingut un total de 5516 visualitzacions.

Activitats i programes com Els nostres mestres o el Per molts anys, també s’han vist afectats, però el dia  20 de maig es va poder presentar a Vallès Visió el vídeo participatiu Jo de gran vull ser..., part del programa Per molts anys, en el qual van participar 145 persones i que va ser enregistrat abans del confinament i editat posteriorment. 

Un vídeo de final de curs des del confinament

D’altra banda, la publicació del llibre Poesia en temps de confinament recull dels escrits enviats per l’alumnat amant de l’escriptura, la participació a la iniciativa Sant Jordi als balcons i la confecció de mascaretes solidàries també han format part de les propostes ofertades.

Per acabar aquest curs diferent per culpa la Covid-19 i gràcies a aquest contacte continuat amb l’alumnat des de casa i a la resposta positiva i engrescada de les persones que hi ha participat, ha estat possible l’elaboració d’un vídeo que recull l’experiència d’aquest curs, les classes abans del confinament, però sobre tot les imatges que molts d’ells i elles han volgut compartir de les seves activitats durant el confinament. Aquest vídeo el podeu veure a l’apartat Oci a casa del web municipal  https://www.youtube.com/channel/UCQ3yQb2mUXV_vTXjioVaKjg

Degut a la sobtada interrupció dels cursos, i malgrat no s’ha deixat en cap moment de prestar el servei a les persones inscrites,  l’Ajuntament de Mollet va prendre la decisió de tornar a l’alumnat la part econòmica proporcional per les sessions dels cursos i tallers que no van poder gaudir.

 

 Informació necessària

 Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 

  

 

      Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

     Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

 

     Canals municipals

 

 

  • Canals d’informaió municipals habituals:

 

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

 -       Web municipal: www.molletvalles.cat 

 

Atenció ciutadana

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC). Es pot demanar cita prèvia de forma telemàtica a https://molletvalles.simplybook.it/,  o a través del telèfon 93 571 95 05

Serveis Socials Municipals,  Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP i Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD). Es pot demanar cita prèvia trucant als telèfons:

 

-       Centre Cívic l´Era  93 570 09 08

-       CIRD Joana Barcala  93 570 77 47

-       CDIAP  93 570 49 22

-       SIAD 93 570 77 47

 

Es poden fer tràmits online les 24 h a través de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès