Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet referma el seu compromís amb l’esport com a eina d’educació i formació

04/12/2019

Esports

L’alcalde de Mollet del Vallès i responsable de l’àrea d’Esports, Josep Monràs, i representants de les entitats que participen als Jocs Esportius Escolars, han ratificat el manifest L’Esport Educa, Fem-ho Bé! a través del qual se seguirà treballant per la sensibilització de l’esport com a eina educativa per la transmissió de valors entre els nens i nenes en edat escolar. Un cop renovat el manifest, el director de la Fundació Aíto García Reneses, Ferran Márquez, feia una xarrada sobre valors a l’esport.

En aquesta edició dels Jocs Esportius Escolars, referent al Vallès Oriental, hi participen 740 nens i nenes de les escoles de Mollet i d’arreu de la comarca, on, un any més, un cop finalitzada, al marge de la classificació per punts, també es tornarà a fer una classificació d’esportivitat.

En aquest sentit, Josep Monràs, recordava que “fa anys, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, a través del catedràtic Jaume Cruz, vam decidir elaborar aquest decàleg amb l’objectiu de formar als més petits i donar eines als seus formadors perquè mitjançant l’esport, en un futur, siguin persones tolerants i respectuoses amb els demès. En definitiva, persones amb valors”.

De la seva banda, segons Ferran Márquez, “la gran sort que tenen els entrenadors i monitors que participen en aquesta iniciativa es diu Ajuntament de Mollet. Un Ajuntament amb el que des de la Fundació fa anys que hi treballem pel fet de ser un exemple a l’hora, no només de defensar, sinó també de posar en pràctica, la difusió de la cultura dels valors en la pràctica esportiva”.

El  manifest  L’Esport Educa, Fem-ho Bé! és una proclama de la defensa de valors com ara la tolerància, el joc net, la superació, l’esportivitat, el respecte o el treball en equip, amb el propòsit final d’educar i formar als i a les joves esportistes.

 


Imatges relacionades
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès