Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet clama contra la violència masclista

25/11/2019

Igualtat Dona-Home

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència vers les Dones. A Mollet, l’acte central s’ha fet aquest migdia davant de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest unitari amb la participació de les associacions i grups de dones, els instituts de secundària de la ciutat, l’Escola Municipal de Música i Dansa i el consistori.

Un any més, l’Ajuntament de Mollet ha donat suport al manifest en el qual s’ha expressat el rebuig més rotund a la violència contra les dones que encara es present a la nostra societat. A la lectura del manifest hi han participat alumnes de l’IES Mollet, Agrupació Escolar Anselm Clavé, IES Vicenç Plantada i IES Gallecs, les representants de l’Associació de Dones Àgora i Mollet Feminista, i membres del programa Aula Dona i del servei municipal SIAD. Un dels moments més emotius ha estat quan l’alumnat dels instituts ha col·locat uns murals, que han treballat dins del programa Estimar no fa mal, a la plaça Major.

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, ha llegit les darreres paraules del manifest en què es reconeix “la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. El moviment feminista és imparable i la nostra sonoritat és la nostra força”. Si ens toquen a una, ens toquen a totes”.  El text ha estat consensuat per la Generalitat, les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Abans de la lectura del manifest i del minut de silenci, una professora de  l’Escola Municipal de Dansa de Mollet ha fet una coreografia en record de les víctimes de la violència masclista. Al marge de la lectura, l’Ajuntament de Mollet també ha organitzat un seguit d’activitats participatives que van començar el 14 de novembre i que acabaran 29 de novembre amb un cinefòrum que projectarà El pájaro de la felicidiad, de Pilar Miró, a les 18.30 h a El Lledoner.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès