Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El bus urbà estrenarà nous vehicles

27/09/2011

Mobilitat

Mollet presenta els nous vehicles del bus urbà, amb més capacitat, totalment accessibles i amb menor consum energètic.

Es tracta de tres nous autobusos que entraran en funcionament en les properes setmanes, tal com el govern municipal havia anunciat en aprovar el pressupost per al 2011. Els nous busos tenen capacitat per a 69 persones i contribuiran a descongestionar el servei i oferir més comoditat als viatgers.

Els nous vehicles s’han presentat aquest matí a les instal•lacions de l’empresa Sagalés, concessionària del Servei de bus urbà i substituiran els tres busos que circulen actualment. Són vehicles de la marca Man que incorporen característiques tècniques superiors en matèria de reducció de consum i emissions de CO2. També són molt avançats en qüestió d’accessibilitat ja que, a banda de tenir l’entrada a baix nivell per facilitar la pujada al vehicle, també incorporen una rampa d’accés desplegable, integrada a la carrosseria.

Però la característica que els fa més necessaris per millorar el servei de bus urbà és la seva capacitat. Els nous busos tenen capacitat per a 69 places més una plaça per a persones amb mobilitat reduïda. Això són 40 places més que els busos actuals, que transporten unes 30 persones.

Aquest gran augment en la capacitat dels nous vehicles no comporta, en canvi, un gran augment en les mides dels nous vehicles, ja que es tracta d’autobusos més curts i més estrets que els vehicles mitjans estàndards. D’aquesta manera, també es facilita la mobilitat del bus urbà pels carrers de la ciutat, que ja ha estat provada amb èxit.

Aposta per continuar millorant un servei amb gran acceptació
L’entrada en funcionament dels nous vehicles es produirà d’aquí a uns 15 dies, ja que manca el procés de matriculació dels busos. Tal com ha explicat l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, aquesta nova mesura és una aposta del govern per continuar millorant el servei del bus urbà, el qual compta amb un gran i creixent nombre d’usuaris. El nombre de viatgers que utilitza el bus urbà ha anat creixent any rere any. De fet, en les hores punta, ja s’observava una alta concentració de viatgers, motiu pel qual es va reforçar el servei amb nou vehicle el passat mes de gener i s’introdueixen ara vehicles amb major capacitat.

Vine a conèixer el teu bus
El proper dissabte, 1 d’octubre, de 10 a 14 hores, un dels nous vehicles estarà exposat a la cantonada dels carrers Berenguer III i avinguda de la Llibertat, per tal que la ciutadania el pugui conèixer i visitar. A més, també s’exposarà al públic, com a curiositat, un antic autobús de Sagalés. Es tracta d'un model de principis de segle.

 


Imatges relacionades
Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès