Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La ciutadania proposa el Mollet que vol

20/11/2019

Participació Ciutadana

Durant tres setmanes, del 10 al 31 d’octubre, els molletans i molletanes han participat en l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. S’han rebut 394 propostes sobre quines son les seves prioritats per seguir millorant la ciutat.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el regidor de Participació, Raúl Broto, van presentar els resultats del PAM 2019-2023 aquest dimarts a la tarda a l’Ajuntament de Mollet. Monràs va dir que “estem satisfets amb el nou PAM, sobretot per les més de 300 persones que hi han participat, i posarem tot l’esforç i rigor perquè l’execució de les propostes sigui més alta que en l’últim PAM”, que va ser del 90%.

El Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 ha posat l’accent en tres eixos: les persones, per fer una ciutat educadora, participativa i socialment justa;  les oportunitats, perquè Mollet sigui una ciutat propera a Europa, generadora d’ocupació, d’emprenedoria i d’innovació, i els espais, per fer una ciutat més verda, sostenible, compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i saludable.

 

Destí de les propostes fetes

En total, 310 molletans i molletanes han participat en el procés. S’han rebut 339 butlletes: 124 (36,6%) en paper i 215 (63,4%) on-line. En algunes d’aquestes butlletes hi havia més d’una proposta. Per tant, el total és de 394 propostes: 142 son repetides una o més vegades i 252 son úniques.

Incorporades

 

  • Actuacions específiques: son les accions concretes a projectes generals previstos al PAM 2019-2023.

 

  • 149 propostes (38%): semàfors a determinades ubicacions com el carrer de Picasso amb Hipòlit Lázaro; zona de vianants al carrer Diputació o reducció del trànsit al carrer d’Àngel Guimerà.

 

  • Actuacions noves: son les propostes que no formen part del PAM i que s’accepta incorporar.

 

  • 47 propostes (12%): regulació de l’ús dels patinets elèctrics, accions de suport i visualització LGTBI o nous espais exteriors per a l’exercici físic.

 

Ja formen part del PAM 2019-2023

  • 160 propostes (41%)

 

Desestimades

  • Propostes que no es poden desenvolupar localment perquè contradiuen els plans aprovats o son competència d’altres administracions o de l’àmbit privat. També hi ha propostes de persones que no estan empadronades a Mollet o que van facilitar les seves dades personals de forma incompleta.

 

  • 25 propostes (6%)

 

Altres

  • Aportacions que son comentaris, no propostes.

           13 propostes (3%)

 

 Distribució de les propostes per eixos d’actuació

 Les accions en que els molletans i molletanes han mostrat més interès per participar són, per aquest ordre:

 Persones: 63%

La majoria de les aportacions se centren en el control d’actuacions incíviques per persones i mascotes, més activitats saludables a l’exterior i l’ampliació d’horaris d’espais per a la gent gran

 Espais: 28%

La majoria de les aportacions fetes per la ciutadania se centren en reformes integrals de zones i espais esportius, millores puntuals a les voreres i passos de vianants, més neteja i més espais verds.

 Oportunitats: 9%

Les propostes s’han centrat en la promoció del comerç local, l’atracció de lleure familiar i jove, i la promoció de la ciutat.

  

Retorn a la ciutadania

 

Durant els propers dies, l’Ajuntament de Mollet donarà resposta a totes les propostes rebudes per tal que la ciutadania pugui conèixer el destí de les seves aportacions al PAM 2019-2023.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès