Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet presenta la Festa Major dels 25 anys de les colles de Morats i Torrats

10/07/2019

Cultura

- Un any més, l’Ajuntament aposta per la informació i la prevenció contra les agressions sexuals i l’abús d’alcohol i drogues per a una festa segura i sota control
- Els caps de cartell de la FM 2019: Joan Pera, Mojinos Escozíos, Hotel Cochambre
- La dissenyadora Elena Nieto és l’autora del cartell
- Més de 120 activitats per a totes les edats, amb especial èmfasi en el públic familiar i en fer arribar la festa a tothom amb la dinamització al carrer

Aquest dimarts a la tarda, l’Ajuntament de Mollet ha presentat la Festa Major d’enguany, una festa marcada per la celebració dels 25 anys de les colles de Morats i Torrats. L’acte ha comptat amb la presència de representants de totes les entitats ciutadanes que col·laboren fan possible l’elaboració del programa. L’alcalde Josep Monràs ha volgut “agrair enormement a totes les persones que de manera altruista fan possible la nostra Festa Major.”

La regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, va presentar el programa que “amb més de 120 activitats, és una festa ben carregada i en la qual hem pensat en tothom”, va declarar. Com és habitual, tindran un paper destacat les activitats de caire tradicionals, com gegants, castells, diables, sardanes... Com sempre, el programa inclou activitats esportives, cinema a la fresca, activitats i concerts al Museu, balls a l’envelat... Cal destacar la celebració també dels 25 anys de la Colla Gegantera de Mollet, que estrenarà vestits per als gegants solemnes de la ciutat el dissabte per al pregó.

Joan Pera, Mojinos i Hotel Cochambre

L’actor català Joan Pera, amb una llarga trajectòria en el món del teatre i la televisió, veu catalana de personatges com Woody Allen o l’Escurçó negre, serà el pregoner de la Festa Major. Un imprescindible és la festa més jove amb els concerts al parc de Can Mulà. En aquest espai, les visites destacades seran el grup molletà Mojinos Escozíos, en concert diumenge al parc de Can Mulà, i el grup de versions Hotel Cochambre, dissabte a la nit. Divendres, la Nit de les Colles comptarà amb el grup local Pele McLeod i amb Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic; mentre que dilluns serà el torn de la Festa Fricandera (amb dj’s de RAC 105) i dimarts tancarà la festa el concert al parc de Momo i el seu Tribut a Queen.

25 anys de Morats i Torrats

Els caps de Colla de Morats, José López, i Torrats, Aitor Millán, van destacar els nombrosos actes que organitzen les colles i eles seus diferents clans, ja des del dilluns 12 d’agost. Destaquen les nombroses activitats infantils organitzades per les colles durant tots els dies. Com a novetat del 25è aniversari la trobarem en les proves puntuables, on s’ha modificat el format d’algunes per fer-les més participatives i recuperar algunes proves dels inicis. També es va donar a conèixer el “Morat i Torrat d’Honor” que enguany s’atorgarà a la Colla Gegantera pels seus 25 anys i a Rafa Ferran (Wally), un històric de les colles autor del primer logo de Morats i Torrats i del logo del 25è aniversari.

Un dels objectius de l’Ajuntament en els darrers anys és aconseguir que tothom gaudeixi de la festa amb control i seguretat. Per aquest motiu, enguany s’han doblat esforços amb el desplegament de dues campanyes.

Només sí és sí

Tal com va explicar la regidora de Polítiques de Gènere, Pepi Muñoz, s’aplicarà per tercer any consecutiu un circuit de prevenció i intervenció de les agressions sexuals als espais de concerts de la Festa Major, amb la novetat de la instal·lació de dos Punts liles; un de fixe situat a les nits al parc de Can Mulà i un altre itinerant, pels diferents espais durant la jornada. El Punt Lila té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania, prevenir les agressions sexistes i LGTBIfòbiques i actuar davant d’una agressió. A més es farà una campanya de difusió amb l’eslògan Només sí és sí en els gots i tovallons i s’instal·laran banderoles al parc i l’envelat amb frases com: A Mollet cap agressió; Construïm una ciutat lliure d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques; Si no em respectes, m’agredeixes.; Fora excuses: prou agressions sexistes.

De festa, controla’t, no perdis el cap

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar dels riscos del consum d’alcohol i altres drogues i prevenir situacions d’abus del consum d’alcohol o altres drogues. El dilluns es posarà un punt d’informació al parc per tal de fer conscienciació i perevenció  sobre el consum de l’acohol amb els menors i jove, amb 4 educadors que tindran informació, alcoholimetres i que sortiran també a controlar els espais exteriors.

L’objectiu final d’aquestes campanyes és que tothom s’ho passi bé i gaudeixi de la festa però des del control i el respecte per tothom.

El cartell de la Festa Major

La dissenyadora Elena Nieto ha estat l’encarregada de fer el cartell d’aquest any, protagonitzat per dos personatges amb aire infantil i “vintage” que gaudeixen de la festa. “Li he volgut donar un aire tradicional en homenatge als 25 anys de les colles”, va explicar.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès