Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Consell d’Europa premia Mollet per la seva acció internacional i la promoció dels valors europeus

01/07/2019

Actualitat

Mollet del Vallès ha estat reconeguda a Estrasburg per l’Assemblea Parlamentaria del Consell d’Europa pel seu compromís i promoció de “l’ideal europeu”. Aquest premis s’atorguen des de l’any 1955 i són la distinció més important que poden rebre les ciutats europees. En concret, juntament amb d’altres 8 ciutats d’arreu d’Europa, Mollet ha rebut el Diploma Europeu que atorga el Consell.

En representació de Mollet, la primera tinenta d’alcaldia Mireia Dionisio, i el regidor de Projectes Europeus i Cooperació, Raúl Broto, van ser els encarregats de rebre el reconeixement el passat dijous a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

El Consell d’Europa ha valorat positivament les diferents iniciatives que a nivell internacional i, en concret, per la defensa de l’ideal europeu, es duent a terme Mollet:

1)    Participació en projectes europeus (entre d’altres: URBACT, Erasmus +, Horizon 2020) , agermanaments i organització d’activitats culturals amb presència europea (com ara la MITMO o el sona Mollet)

2)    promoció del Dia d’Europa, guardons europeus rebuts i celebració de setmanes europees, participació com a ponents a jornades i events europeus.

3)    solidaritat internacional (membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament)

4)    presència en xarxes internacionals 

L’alcalde Josep Monràs ha volgut destacar “el compromís ferm d’aquesta ciutat en la defensa d’un projecte global d’Europa com posen de manifest els diferents programes en els que participem i els diferents reconeixements que hem rebut” i en aquest cas “el reconeixement és especial perquè engloba la feina feta en multitud d’àmbits i ens converteix en l’única ciutat d’Espanya i una de les úniques vuit d’Europa que l’ha rebut”.

Monràs també ha volgut deixar clar que “aquest equip de govern seguirà treballant i col·laborant en tots aquells projectes europeus que repercuteixin en millorar la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes de Mollet”.

Aquest reconeixement per la defensa i la promoció dels valors europeus també han despertat l’interès de l’ambaixador permanent d’Espanya al Consell d’Europa, Manuel Montobbio, qui ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Mollet a qui ha mostrat el seu desig de mantenir una trobada per conèixer de primera mà aquestes actuacions que l’han dut a rebre el Diploma Europeu.  

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès