Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Avui comença la Fira d'Artesans

16/09/2011

Cultura

Aquesta tarda s'inaugura la Fira d'Artesans amb un centenar de parades d'artesania al nucli històric de Mollet.

La inauguració de la Fira tindrà lloc avui divendres, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural La Marineta, que acull dues exposicions incloses en el programa de la Fira.

Es tracta de dues exposicions per commemorar el 30è aniversari de l’emissora municipal Ràdio Mollet: Ràdios antigues de la Col•lecció d’Antoni Bargalló (1920-1990) i Cartells dels aniversaris de Ràdio Mollet, pintures i disseny gràfic (1981-2011).  

Antoni Bargalló ha seleccionat alguns aparells de ràdio de la seva col•lecció particular per mostrar l’evolució de la radiodifusió en el darrer segle. De les primeres ràdios de galena dels anys vint als grans aparells de vàlvules dels anys cinquanta i seixanta, dels sintonitzadors que formaven part del mobiliari de moltes llars als petits transistors de butxaca.
 
Des dels inicis de l’emissora, Ràdio Mollet ha celebrat els aniversaris d’una manera molt festiva. Els cartells per anunciar la festa s’encarregaven a artistes locals i se’n feia molta difusió, tot coincidint amb la Festa Major d’hivern. Ara es mostren els originals dels cartells com a homenatge a l’audiència i a les persones que durant tres dècades van fer possible el funcionament de l’emissora.

Aquestes exposicions formen part del programa de la Fira d'Artesans però es podran visitar fins a l’1 d’octubre. La inauguració d’aquestes exposicions obrirà els actes de la Fira d’Artesans i, tot seguit, les autoritats passejaran pel centenar de parades.

Parades d'artesania
La Fira d’Artesans aplega enguany 94 parades d’autèntics artesans, ja que, per tal de preservar la qualitat d’aquesta Fira que compta amb més de 25 anys d’història, només hi poden participar autèntics productors artesans. Això queda palès amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i ens permet participar.

A la Fira d’Artesans d’enguany trobarem productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents, vidre i productes gastronòmics (olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves, formatges...).

Divendres, les parades d’artesania estaran obertes de les 7 de la tarda a les 10 de la nit. El programa d’activitats de la Fira per divendres continuarà amb la sardinada popular que ofereixen els veïns de la Fira d’Artesans (a les 9 del vespre, a la plaça de l’Artesania) i el Ball popular, a partir de les 10 de la nit.

 


Més informació

Document Programa de la Fira d'Artesans (894 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès