Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Tot a punt per a la Fira d'Artesans

12/09/2011

Cultura

Aquest cap de setmana, els carrers del nucli antic s'ompliran amb un centenar de parades d'artesania i productes ben diversos: des d'alimentació, a decoració, joieria, productes de vidre, fusta...

Tot a punt per a la Fira d'Artesans
El carrer de Portugal ple persones que visiten la Fira

La Fira d’Artesans de Mollet s’inaugurarà divendres 16 de setembre, a les 7 de la tarda. L’acte es farà al Centre Cultural La Marineta, on s’hi han instal•lat dues exposicions que formen part del programa d’activitats de la Fira.

94 parades d’autèntica artesania
La d’Artesans és una de les fires que millor aguanta la crisi i, durant els darrers anys, ha mantingut estable el nombre de parades d’artesania. Aquest any s’instal•laran un total de 94 parades als carrers de Portugal, del Sol, del Doctor Robert, de Can Pacià i la plaça de l’Artesania.

Per tal de preservar la qualitat d’aquesta Fira que compta amb més de 25 anys d’història, només hi poden participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i ens permet participar. En edicions anteriors, per exemple, hem pogut veure com treballen ferradors de cavalls, matalassers, boters, constructors de gegants, espardenyers, vidrers, titellaires o forners.

A la Fira d’Artesans d’enguany trobarem productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents, vidre i productes gastronòmics (olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves, formatges...).

Música i activitats a la Fira
Aquest any s’ha recuperat el concert de música tradicional de dissabte a la nit, que oferirà el grup vallesà Xarop de Canya, que ha participat en nombrosos festivals de renom i que enguany també serà present a les festes de la Mercè de Barcelona.

Com a cloenda de la XXVIII Fira d’Artesans, diumenge al vespre hi haurà havaneres a càrrec del grup de Palamós Norai, entre els quals hi ha un membre molletà.

Els veïns de la Fira decoren els carrers
Per tal de donar un caire festiu als carrers, l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans és l’encarregada d’idear i crear tota la decoració. Aquest any es vol recrear un jardí, ja que les cases del carrer de Portugal mai han tingut jardí, i per això els veïns han estat fent flors, de diverses mides i colors, i papallones que penjaran al llarg de tots els carrers. Els veïns ja fa dies que treballen en la decoració de la Fira i esperen que el temps i la pluja els ajudin a tenir uns carrers ben lluïts per a l’ocasió.

A més, l’Associació de Veïns de la Fira s’encarrega de bona part de la dinamització, amb una sardinada popular el divendres al vespre i xocolatada dissabte i diumenge al matí.

Agraïments a entitats i empreses que fan possible la Fira
L’Ajuntament vol agrair la col•laboració de les següents entitats i empreses, sense les quals la Fira d’Artesans no seria possible:
- Artesans i artesanes- Associació de Veïns de la Fira d'Artesans- Casal Cultural- Castellers de Mollet- Centro Cultural Andaluz de Mollet- CCR Aragonés de Mollet i Comarca- Esbart Dansaire de Mollet- Esplais de la ciutat- Colla dels Torrats- Fleca Llargués- Indústrias Kores, S.A.- Tradicions i Costums de Mollet - Libelum Internet Consulting
 


Imatges relacionades
Documents relacionats

Document Programa d'activitats de la Fira d'Artesans 2011 (894 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès