Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Trobada oberta amb l'alcalde

12/11/2015

Participació Ciutadana

El passat 10 de novembre, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va fer una nova trobada oberta amb la ciutadania en la qual va explicar les ordenances fiscals recentment aprovades pel ple municipal i també va recollir diverses aportacions que van fer els ciutadans i ciutadanes de cara al proper pressupost municipal 2016.

La sessió, en la que també hi va participar el regidor de Participació i Transparència Josep Ramon Bertolín, és va iniciar explicant quines han estat les mesures que ja s'han pres en aquest inici de mandat. En aquest sentit, l'alcalde Josep Monràs  va recordar que mentre al juliol es van incrementar un 30% les partides destinades a beques, aquest passat octubre s'aprovava destinar 421 ajuts municipals de beques menjador a famílies molletanes.

En l'apartat d'ordenances es va destacar la congelació dels impostos per tercer any consecutiu (recordant que d'aquesta manera els molletans segueixen pagant un 12,6% menys d'impostos que els ciutadans de la resta de poblacions de la província de Barcelona) i la destinació de 3 milions d'euros per ajuts i bonificacions. Acte seguit l'alcalde va animar als assistents, i per extensió a tota la ciutadania, a fer les seves propostes en el tràmit d'elaboració del pressupost de 2016 a través del procés participatiu obert.

També es van recordar les actuacions fetes en l'àmbit de l'habitatge social i les adreçades als joves, als aturats o als emprenedors amb l'objectiu de reduir l'atur, com demostren les dades de l'octubre de 2015 quan hi ha hagut 515 aturats menys respecte al 2014.

D'altra banda, l'alcalde va explicar als ciutadans assistents a la trobada el recent compromís de Renfe per millorar els accessos i la seguretat de les dues estacions de Mollet, així com la generació d'ocupació i els beneficis que comportaran per Mollet les inversions de la farmacèutica MERCK i els nous espais comercials i d'alimentació.

Posteriorment es va iniciar un debat en el qual el públic assistent va plantejar diverses qüestions i a l'hora van fer propostes de cara a l'elaboració del proper pressupost municipal.  Totes les aportacions que es  van fer a l'alcalde en aquesta trobada es van recollir i s'estudiaran juntament amb les que s'estan rebent a través del web municipal i el correu electrònic pressupostparticipatiu2016@molletvalles.cat.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès