RSS
Actualitat Avisos i Afectacions

Avisos i Afectacions

L’Ajuntament dona a conèixer les mesures que s’aplicaran davant la situació de sequera

Sin titulo676

 

L’Ajuntament de Mollet del Vallès dona a conèixer les mesures que s’aplicaran a la ciutat per donar compliment a l’alerta de sequera decretada per l’Agencia Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, l’Ajuntament ha fet públic un Ban on es precisen aquestes mesures.

 

L’Ajuntament fa saber les mesures per fer front a l’estat d’alerta per sequera detectat per l’Agencia Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya i que estableixen un seguit de limitacions i restriccions en l’ús d’aigua a tot el municipi.

Les mesures són d’aplicació immediata i obligatòria i es mantindran mentre duri la situació actual. En el cas que la situació s’agreugi i s’activi una nova fase com podrien ser l’estat d’excepcionalitat o escenari d’emergència, les mesures aquí reflectides variaran i també es donaran a conèixer.

 

Mesures adreçades a l'Ajuntament:

 

DSC 0273

El reg de les zones verdes públiques es farà com a màxim dos dies a la setmana i en horari de menor insolació (de 20h a 8h), igual que en el cas dels jardins particulars.

 

Es garanteix el servei de neteja de la via pública en les mateixes condicions que l’actualitat

 

El reg de les zones esportives es reduirà en un 40%, i es distribuirà al llarg de la setmana d’acord amb les necessitats de les entitats esportives.

 

4620 fontmodernista 

 

S’incrementarà progressivament l’aportació d’aigua de fonts pròpies (pous), a la xarxa d’abastament municipal, d’acord amb els objectius marcats al Pla Especial de Sequera (de 650 m3/dia a 1200 m3/dia)

 

Piscina municipal: continuarà funcionant amb normalitat, garantint els nivells d’aigua en les mateixes condiciones que les piscines privades

 

Pel que fa les fonts d’aigua potable no hi ha restriccions

 

 

 

 

Resta de les mesures aplicables a ciutadania i empreses clicant la imatge (Ban)

Banner MESURES SEQUERA

 

Davant d’aquesta situació d’alerta per sequera, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha recordat que “Mollet és una ciutat molt responsable amb l’ús de l’aigua, però cal que tots i totes fem encara un major esforç, perquè l’aigua és un bé escàs. Només actuant de manera col·lectiva i responsable, contribuirem a minvar els efectes d’aquesta sequera i els que, en general, ens està provocant la crisi climàtica” i ha afegit “estic convençuda que els molletans i les molletanes sabrem estar a l’alçada d’aquest nou repte col·lectiu”. 

 

El semàfor de la sequera

Els cinc colors del semàfor de la sequera, representen els diferents estats o escenaris, un cop declarats, en qualsevol dels divuit àmbits en què s’ha dividit el territori de les conques internes de Catalunya. Aquests, determinen l’estat o escenari de sequera en què es troba cadascun d’aquests divuit àmbits o unitats d’explotació.

(Cliqueu les imatges)

 

Sin titulob3

 

Sin titulon4

 

Sin titulos3

 

Sin titulo508

 

Sin titulonl

 

Estem en sequera ?

Sin titulonm

 

El visor de la sequera mostra el mapa amb les divuit unitats d'explotació a les conques internes de Catalunya.

En funció del color en què es trobi cadascuna d’elles, sabrem en quin escenari o estat es troba el nostre municipi

(Cliqueu la imatge)

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès