Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

La Taula de Formació i Ocupació vol ampliar el territori

02/11/2011

Economia

La Taula és un espai de trobada i de treball entre tots els agents implicats en la formació i l’ocupació a Mollet.

La Taula  de Formació i Ocupació vol ampliar el territori
Reunió dels membres de la Taula, a l'Ajuntament de Mollet

La setmana passada es va reunir de nou la Taula Estratègica de Formació i Ocupació, un espai de trobada i de treball entre tots els agents implicats en la formació i l’ocupació impulsada des del Pla Estratègic. La Taula ha demanat ampliar el territori d’actuació per ser més efectiva.

La Taula està formada per l’Ajuntament de Mollet; representants sindicals; representants de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès; de la Cambra de Comerç; de l'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO); dels diferents instituts de secundària de la ciutat, el Centre Tecnològic GIRO i el IUCT Sant Gervasi; i de les associacions d’autònoms.

La conclusió més destacada de la trobada d’ahir, impulsada per la Regidoria de Formació i Emprenedoria, és la petició de tots els assistents que la Taula pugui obrir-se a un espai territorial més ampli. Això facilitaria els contactes i contribuiria a fer avançar realitats formatives i ocupacionals molt més extenses i que responguin més a la realitat actual, ja que, en molts casos, les persones que treballen i es formen a Mollet provenen d’altres municipis i a l’inrevés. A més, l’obertura territorial podria afavorir noves oportunitats per a centres formatius, administracions, agents i empreses en aquests moments de crisi econòmica.

Durant la trobada d’ahir s’ha posat l’accent en la necessitat de facilitar les pràctiques d’alumnes en empreses, orientar el reciclatge professional dels autònoms i la transferència de competències de treballadors dependents i emprenedors. El professionals del món formatiu també han demanat que sigui més accessible la informació sobre l’evolució de l’activitat productiva a la ciutat i del mercat de jaciments i mercats de treball, especialment els camps agroalimentari, farmaquímic, logístic i de nous serveis a les persones. També, s’ha reconegut l’esforç de l’administració local per facilitar l’activitat econòmica i comercial a la ciutat durant els darrers anys.
 


Enllaços relacionats

Estratègia 2025

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés