Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

L’Ajuntament crea el Consell de Ciutat

27/10/2011

Participació Ciutadana

El Consell de Ciutat és un òrgan de participació en què els representants de la ciutadania debaten amb responsables polítics i tècnics els assumptes públics de la ciutat.

El Ple de l’Ajuntament de Mollet, celebrat aquest dilluns al vespre, va aprovar la creació del Consell de Ciutat, un òrgan ja previst en el Reglament de Participació Ciutadana que l’Ajuntament de Mollet va provar l’any 2005. L’Ajuntament de Mollet ha entomat en els darrers anys l’important procés participatiu d’elaboració del Pla Estratègic, fet que ha retardat la creació del Consell de Ciutat. A l’inici d’aquest mandat, l’alcalde va prendre el ferm compromís de crear aquest òrgan.

Les funcions principals que ha de tenir el Consell de Ciutat són debatre els plans d’actuació generals i emetre informes en matèria de desenvolupament econòmic, local, planificació estratègica de la ciutat i grans projectes urbans que li siguin demanats per l’Alcaldia o el Ple. També podrà assessorar el govern, proposar estudis i promoure el debat sobre temes d’interès ciutadà.

El Consell de Ciutat es reunirà dues vegades l’any i estarà format per un representant de cada grup municipal, un representant de cada un dels consells municipals sectorials, 5 persones en representació d’organitzacions sindicals, professionals i empresarials més representatives de la ciutat, fins a 10 persones en representació d’entitats ciutadanes que no siguin membres dels consells de participació sectorials i fins a 10 persones individuals més d’especial rellevància ciutadana. L’alcalde presidirà el Consell de Ciutat.

El Reglament del Consell de Ciutat és un document obert que donarà marge al mateix consell per autoregular-se, un cop estigui en funcionament.

 


Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés