Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

Declaració sobre el cessament definitiu de l’activitat armada d’ETA

25/10/2011

Actualidad

La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una declaració on mostra l'esperança que s'obri el camí cap a la pau definitiva.

La declaració va aprovar-se en Junta de Portaveus, aquest dilluns a la tarda i es va llegir en el transcurs del Ple municipal.

Moció sobre l'anunci d'ETA de cessament definitiu de l'activitat armada:

"La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, reunida avui 24 d’octubre de 2011, davant de l’anunci d’ETA de cessament definitiu de la seva activitat armada, vol mostrar la seva esperança que s’obri el camí per a un procés dialogat amb les forces polítiques democràtiques que porti a la solució definitiva del conflicte.

El procés serà difícil i complicat, com ho han estat en altres conflictes armats d’arreu del món, però mantindrem fins l’últim moment l’esperança que les paraules substituiran per sempre més les armes. Perquè tal com han expressat diferents líders polítics i d’opinió, aquest ha de ser el triomf de la democràcia i de la llibertat, és a dir, de l’estat de dret, i ara és el moment que siguin els representants dels ciutadans als governs i als parlaments els que marquin el procés que ens ha de conduir a la pau definitiva a tot el País Basc i a l’Estat espanyol i el francès.
 
En aquests moments no podem deixar de pensar en les víctimes, en les seves famílies, i en el gran dolor que han patit, i que de retruc també ha afectat tota la societat. I també tenim presents les paraules de gran generositat d’algunes d’aquestes persones familiars de les víctimes que han demanant que el procés de pau arribi a la seva culminació i aporti la solució definitiva al conflicte. I que cal que també es parli de perdó i de reconeixement a totes les víctimes i al patiment viscut.

El nostre homenatge a la memòria de totes aquelles persones que mai no podran viure aquesta esperança de pau, i el nostre reconeixement a totes aquelles persones que han estat treballant perquè hagi arribat aquest pronunciament d’ETA. Demanen generositat, responsabilitat i coratge perquè la pau arribi al País Basc i a tota la societat en general."

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés