Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

Es presenta el llibre "Les víctimes de la Guerra Civil a Mollet"

19/10/2011

Cultura

Aquest dimarts , s’ha presentat a la ciutat el llibre de Laia Fortuny. L’acte va aplegar a l’entorn de 200 persones a La Marineta.

A la presentació del llibre hi van participar, a més de la pròpia autora, el regidor d’Estudis i Patrimoni, Antonio Felices, i el vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB, el Dr. Bonaventura Bassegoda. També hi va assistir la responsable del programa Argó de la UAB, Dolors Quinquer.

La Universitat Autònoma de Barcelona va encarregar a Laia Fortuny la redacció del llibre arran del treball de recerca sobre el mateix tema que va fer la jove, de 19 anys, i que va guanyar un Premi Argó 2010, guardons que lliura la UAB a treballs de recerca de batxillerat i a projectes de cicles formatius de grau superior, amb la finalitat de reconèixer l’esforç dels estudiants i la qualitat dels treballs.

En aquest sentit, el Dr. Bassegoda va explicar que aquesta és la primera vegada que la UAB ha decidit publicar un llibre a partir d’un dels treballs guanyadors del Premi Argó, tot i que és una possibilitat prevista a les bases. Aquesta decisió es va prendre per la qualitat i l’interès general del treball. Bassegoda també va destacar que la joventut d’avui està molt preparada i molt formada i que en això hi té un paper destacat l’ús generalitzat de les noves tecnologies.

Laia Fortuny va agrair la bona acollida que la presentació del llibre ha tingut a la ciutat. La jove autora va explicar com, en desenvolupar el treball de recerca, l’havia colpit el sentiment a flor de pell que encara avui tenen els familiars de les víctimes de la Guerra Civil per la seva pèrdua. També va destacar que no haver-se trobat amb un sentiment de venjança, sinó amb la voluntat que es faci justícia i es dignifiqui la memòria de les víctimes.

La sala d’actes del Centre Cultural La Marineta va quedar petita per acollir tot el públic assistent, entre el que hi havia familiars de l’autora i de les víctimes de la Guerra Civil a Mollet, joves companys d’estudi i amics de l’autora, així com moltes altres persones i membres d’entitats interessats en el llibre.

 


Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés