Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

Presentació del llibre "Les víctimes de la Guerra Civil a Mollet"

17/10/2011

Actualidad

Aquest dimarts, a les 7 de la tarda, es presentarà aquest llibre escrit per la jove Laia Fortuny i desenvolupat a partir del treball de recerca que va guanyar un Premi Argó 2010 de la UAB.

L’Ajuntament ha col·laborat en l’edició del llibre publicat per la Universitat Autònoma de Barcelona. La presentació del llibre comptarà amb la presència de l’autora, Laia Fortuny, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, el regidor d’Estudis i Patrimoni, Antonio Felices, el vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB, el Dr. Bonaventura Bassegoda, la responsable del programa Argó, Dolors Quinquer.

Ressenya del llibre
Les víctimes de la Guerra Civil a Mollet del Vallès es basa en un treball de recerca, realitzat en el marc del Batxillerat, que va ser mereixedor del Premi Argó 2010. Aquesta investigació té com a objectiu aportar un granet de sorra a l’hora de mantenir viva la memòria de totes aquelles víctimes.

L’autora
Laia Fortuny Capdevila (Mollet del Vallès, 1992), estudiant de Negocis i Màrqueting Internacionals (ESCI), ha estat vinculada des de ben petita amb el món de la memòria històrica per circumstàncies familiars. Marcada per l’esperit de lluita dels familiars de les víctimes de la Guerra Civil i la primera postguerra, realitza una recerca sobre les causes i les conseqüències que va tenir la mort d’aquestes persones per a les seves famílies. Aquest estudi se situa en el marc geogràfic de Mollet i està basat en l’estudi de fonts orals i reculls documentals inèdits.

La col·laboració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, més enllà de permetre la publicació, vol ser un reconeixement a una feina ben feta i, naturalment, un homenatge a tots aquells molletans i molletanes que van patir el sense sentit d’aquella guerra. L’Ajuntament també vol agrair públicament la col·laboració de diverses personalitats i familiars de les víctimes, que han aportat informació oral inèdita d’inestimable valor.


Imatges relacionades
Actes d'agenda relacionats
Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés