Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

Ofrena floral en homenatge a Lluís Companys

13/10/2011

Acció Institucional

Enguany es commemora el 71è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys. L'Ajuntament i l'Assoc. Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya l'homenatgen aquest divendres a la tarda amb una ofrena floral.

Ofrena floral en homenatge a Lluís Companys
Imatge de l'any 2010

Aquest acte d’homenatge es fa anualment al parc de Lluís Companys, davant el Monument a Lluís Companys i als immolats per la llibertat a Catalunya, en record a tots els homes i dones que van morir per defensar la democràcia.

L'ofrena floral tindrà lloc aquest divendres, a les 6 de la tarda.

Lluís Companys va ser president de la Generalitat de Catalunya entre el 1934 i el 1940, durant la Segona República Espanyola. El 6 d’octubre de 1934, proclamà l'Estat Català dins la República Federal Espanyola des del balcó de la Generalitat. Arran d’aquests fets, fou empresonat fins a la victòria electoral del Front Popular a les eleccions de febrer del 1936. Durant tota la Guerra Civil, va encapçalar el Govern de Catalunya. El 23 de gener del 1939, quan les forces franquistes estaven a punt d'entrar a Barcelona, es va exiliar a Perpinyà. El 13 d'agost de 1940 va ser detingut per la Gestapo i traslladat al Castell de Montjuïc a Barcelona per fer-li un consell de guerra sumaríssim. Va ser condemnat sense cap mena de garanties i afusellat a dos quarts de set de la matinada, el 15 d'octubre de 1940. 
 


Imatges relacionades
Actes d'agenda relacionats Enllaços relacionats

Vídeo Vallès Visió

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés