Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

El Casal Obert estrena instal·lacions

15/09/2011

Benestar Social

L'Ajuntament ha reubicat aquest servei al carrer de Cristóbal Colón, en un edifici propi, més ampli i amb pati exterior.

El servei de Casal Obert, fins ara ubicat a l’escola Can Besora, es trasllada aquest curs a l’equipament municipal del carrer Cristóbal Colón, 1. Aquestes instal•lacions havien acollit el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca fins el seu trasllat al nou Hospital. També serà la seu del servei de Punt de Trobada que gestiona la Creu Roja.

L’equipament ha estat en obres durant uns mesos per tal d’adequar-lo a les noves necessitats dels serveis. Els treballs s’han finançat gràcies a una subvenció que el Consell Comarcal va rebre de la Diputació de Barcelona.

Les noves instal•lacions tenen més de 400 metres quadrats, dues plantes amb diverses aules per distribuir els usuaris segons l’edat i necessitats, despatxos per als professionals o de reunió amb les famílies i un pati exterior amb taula de ping-pong i una zona de sorral per als més menuts.

Des que es va inaugurar el Casal Obert, ara fa cinc anys, aquest estava situat a l’escola Can Besora. Les necessitats de creixement de l’escola havien plantejat la conveniència de trobar una nova ubicació a aquest servei. Les noves instal•lacions van quedar buides el curs passat, ja el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca compta amb un nou espai a l’Hospital de Mollet.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha afirmat que l’Ajuntament ha apostat per aquest servei buscant-li una nova i millor ubicació, ja que, a causa de la crisi econòmica, es podia haver optat pel tancament d’un servei que no és obligatori per als municipis. Monràs també ha destacat que, el trasllat del servei de Punt de Trobada a aquest mateix equipament de titularitat municipal, suposarà un estalvi econòmic per a l’Ajuntament, ja que fins ara es tenia un local llogat al carrer de Gaietà Ventalló.

Casal Obert
El Casal Obert és un espai adreçat als infants que necessiten suport en l’educació, el creixement personal i habilitats per a la vida. Aquest servei es planteja com un espai de trobada i de relació per als infants i les seves famílies.

El Casal funciona mitjançant un equip professional format per educadors socials i monitors que ofereixen una atenció personalitzada, dins un entorn que ajuda els infants a millorar el seu desenvolupament i la seva relació, a partir del joc i les activitats. El Casal Obert també ofereix un programa preventiu i d'acompanyament al medi obert adreçat a adolescents i joves, anomenat programa MO-VIDA Mollet i habilitats per a la vida. Aquest programa es basa en accions socioeducatives sobre les competències socials i els diferents espais de la ciutat.

El servei compta amb un total de 60 places diferenciades en franges d’edat, petits, mitjans, grans i també un grup específic de famílies. El curs passat el Servei va atendre un total de 80 nens i nenes.

Punt de Trobada
D’altra banda, el Servei de Punt de Trobada que l’Ajuntament té en conveni amb Creu Roja és un servei que fa mediació en casos de separació i/o divorci quan els intercanvis i/o visites s’han de realitzar en presencia de professionals. Actualment és un servei que atén a 36 famílies del Baix Vallès.


Equipaments relacionats

Casal Obert Mollet

Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés