Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

Mollet vol evitar més acomiadaments a Alstom

27/07/2011

Empresa

L'alcalde demana al president de la Generalitat que faci tot el que pugui per evitar l'acomiadament d'unes 400 persones de l'empresa Alstom.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demana que el govern faci les gestions possibles per evitar que es redueixi més la plantilla de l’empresa de fabricació de trens Alstom.

La planta d’Alstom a Santa Perpètua ha presentat un expedient de regulació d’ocupació que podria afectar gairebé 400 persones, la meitat de la seva plantilla actual. A més, en els darrers mesos, el Vallès està assistint a deslocalitzacions i reduccions de plantilles d’empreses punteres com Ficosa, Valeo, Yamaha i Derbi. Per tot això, l’alcalde ha adreçat una carta al president de la Generalitat perquè miri d’evitar aquesta nova reducció de la plantilla d’Alstom, que suposaria agreujar la situació econòmica i social del territori.

Segons informacions del comitè d’empresa d’Alstom, en els darrers mesos hi ha hagut més comandes de feina que ara fa un any, cosa que fa incomprensible la dràstica decisió d’acomiadar 400 persones.

En la carta, l’alcalde de Mollet demana a Mas que “el govern que presidiu faci totes les gestions possibles per evitat que es redueixi la plantilla”. A més, davant la predisposició dels treballadors per assegurar la continuïtat de l’empresa, Monràs assegura “que la direcció de l’empresa té elements de negociació laboral per reconsiderar la proposta de reducció de plantilla i d’acomiadament de 400 treballadors”.

La carta és una nova acció del govern municipal per lluitar contra el tancament d’empreses arrelades al territori que donen feina a molts treballadors, ja sigui de manera directa o indirecta.

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés