Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

Mollet amplia el cementiri municipal

26/10/2011

Obres

Les obres han de permetre acollir els difunts de la ciutat en els propers de 5 a 7 anys. També s’ha construït el Pou de la memòria, per dipositar les cendres dels difunts.

Les obres, amb una durada de 10 mesos, han ampliat el cementiri amb una nova zona de 1.446 metres quadrats, on s’hi ha construït 6 nous blocs de nínxols, que suposen un total de 436 nínxols nous. També s’hi ha construït 4 blocs amb 440 nous columbaris. En total, el cementiri municipal compta ara amb 6.515 nínxols i 500 columbaris.

Per accedir de la part vella del cementiri a la part nova, s’ha previst la instal•lació d’un elevador que supera el desnivell existent i que fa que les instal•lacions siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Aquestes obres s’estan acabant en aquests moments.

L’altra gran actuació que s’ha dut a terme és la construcció d’un espai on els familiars puguin abocar les cendres dels seus morts. El Pou de la memòria és l’element central de la part nova del cementiri, un element escultòric pensat per ser un espai de recolliment.

Les obres han anat acompanyades d’una important actuació d’enjardinament i millora de l’arbrat. També s’ha construït una nova entrada des de l’avinguda de Rívoli, que accedeix directament a la zona nova del cementiri. El pressupost d’aquestes obres ha estat 1.088.000 euros.

Durant la visita, l’alcalde de Mollet ha explicat que abans de fer les obres es va reunir amb els veïns de la zona (de l’av. del Parc) a qui els va explicar el projecte i van poder fer-hi observacions. Monràs també ha explicat que aquestes obres són la primera fase d’un total de 6 fases previstes per ampliar el cementiri en un termini aproximat de 15 anys. La previsió actual és que no es necessiti construir la segona fase fins d’aquí a 5 o 7 anys.

En relació a les obres de construcció d’un nou servei de crematori a la ciutat, Monràs ha explicat que les obres estan gairebé enllestides i només manquen les connexions als serveis bàsics de subministrament, així com treballs d’enjardinament. Quan entri en funcionament el nou crematori, situat al Polígon Industrial de Can Magarola, la ciutat facilitarà la incineració dels difunts a aquelles famílies que desitgen aquest sistema d’inhumació.
 


Notícies relacionades
Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés