Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

36 anys amb la Fira d’Artesans

13/09/2019

Cultura

Del 13 al 15 de setembre, els carrers del nucli antic de Mollet acolliran la XXXVI edició de la Fira d’Artesans, una de les fires d’artesania més reconegudes arreu de Catalunya. Enguany s’hi aplegaran prop d’un centenar de parades d’autèntics productors artesans. La Fira s’inaugurarà el divendres 13 a les 19.30 h amb l’exposició UPCYCLING que s’estarà a La Marineta fins el 26 d’octubre.

Per tal de preservar la qualitat d’aquesta Fira, només hi poden participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d’aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars, ja siguin de pa, fang, ceràmica o torns de fusta.

En general hi hauran productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents o vidre.

En referència als productes gastronòmics ens trobarem, entre d’altres, olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

La Fira d’artesans també compta amb un programa cultural i festiu on no hi faltarà la tradició, amb castellers, capgrossos, cercaviles, sardanes, la nit de música de dissabte 14 amb Swing Shot Band o la cantada d’havaneres amb Les Anxovetes el diumenge 15. 

Destacar també els tallers artesanals per a infants de dissabte i el concert que el mateix dia oferirà l’Associació Musical Pau Casals coincidint amb el seu 30 aniversari. Es dona la circumstància que la seva primera actuació va ser justament en el marc de la Fira d’Artesans.   

La implicació dels veïns

Una de les singularitats de la Fira d’Artesans és la gran implicació del veïnat en l’organització. De nou, una de les tasques que afronten, és la decoració dels carrers, que fan de manera totalment artesana.

Concurs

Un any més, tothom que ho desitgi, podrà participar al tradicional concurs de la Fira publicant una fotografia a qualsevol plataforma social amb l’etiqueta #36FiraArtesansMollet.

36 anys d’història

Tot plegat té el seu origen l’any 1982, quan un grup de molletans i molletanes i van formar un col·lectiu anomenat Tertúlia que es reunia setmanalment per promoure tot tipus d’activitats culturals. D’aquestes trobades va néixer la Revista Artesanal i un any més tard, el 1983, la Fira, que va comptar amb tot el suport i implicacions dels veïns i veïnes dels carrers de la Fira. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Mollet es va implicar directament en aquesta iniciativa ciutadana per tal de potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans. 


Document relacionat

Document Programa (835 KB) - pdf

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés