Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

L’Ajuntament informa

27/06/2019

Actualidad

Davant la notícia d’una presumpta agressió sexual a una menor la passada revetlla de Sant Joan a Mollet, l’Ajuntament reitera que es posa a plena disposició de la família afectada i que, en cas d’obrir-se procediment judicial, es personarà com acusació particular en nom de la ciutadania de Mollet, com ha fet sempre en els casos d’agressió produïts a la ciutat.

Davant les manifestacions que es van fer en la concentració convocada per aquest motiu, l’Ajuntament vol recordar que Mollet del Vallès és una ciutat pionera pel que fa programes i protocols locals per formar, prevenir i assessorar tant sobre les agressions de caràcter sexual com aquelles que tenen a veure amb la violència masclista. Aquests programes i protocols es duen a terme especialment a les grans festes de la ciutat com per exemple la Festa Major o la revetlla de Sant Joan.

Així, l’any 2004, es va crear una Comissió que va donar lloc a un Protocol d’actuació de treball en xarxa creant un circuit transversal del que formen part els cossos de seguretat, els serveis municipals a través dels seus serveis socials, com ara el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el jutjat de Mollet, l’Hospital, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, l’Institut Català de la Salut, l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona així com diferents associacions i entitats de la ciutat.

Aquest Protocol d’actuació es va revisar i ampliar ara fa dos anys i, des de aleshores, l’Ajuntament de Mollet treballa conjuntament amb la Diputació de Barcelona per conscienciar i prevenir aquests tipus d’agressions en espais d’oci i festius participant en campanyes com ara “El sexisme també surt de festa”.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament de Mollet també va posar en marxa fa dos anys la campanya “No és No” “Per una Festa Major lliure d’agressions sexuals” per tal de posar en evidència que cap agressió sexual és justificable ni pel consum d’alcohol, ni per la roba ni per l’ambient festiu.

Al marge d’aquestes campanyes, l’Ajuntament també té en marxa un seguit d’iniciatives que posen de manifest la seva trajectòria i compromís en la lluita contra les violència masclista com són:

  • 25 de Novembre
  • Estimar no fa mal
  • Programa de coeducació a primària
  • Prevenció al Centre de Formació de Persones Adultes
  • Els homes diuen No a la violència masclista
  • El carrer es nostre
  • Activitats de les entitats de dones
  • Punts liles a les festes

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés