Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Monràs aposta per un gran sistema fiscal que englobi tota la mobilitat del país, no només els peatges

17/07/2017

Així ho ha plantejat en el marc de la reunió del Grup de Peatges celebrada aquest matí en la qual el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha exposat els detalls del sistema de vinyeta catalana que vol eliminar els peatges a partir de 2019.  

En aquesta reunió, el conseller Rull ha explicat la feina que està duent a terme el Govern de la Generalitat per treballar en la implementació del model de la vinyeta, una tarifa plana que permetrà aixecar totes les barreres de peatge a Catalunya.
 
En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, que ha assistit en representació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), ha demanat que aquesta proposta fiscal que, ara per ara, només es planteja per als peatges, s'ampliï a tot el sistema de mobilitat del país i, per tant, és necessari trobar propostes per a la resta de serveis públics de mobilitat.
 
D'altra banda, Josep Monràs ha plantejat quatre qüestions a tenir en compte en el cas concret dels peatges que són: l'ús que se'n faci de la via; el trajecte quilomètric; el tipus de vehicle tant pel que fa a vehicles contaminants com pel que fa a la potència i tipologia de vehicle; i finalment si hi ha alguna alternativa viària o de transport públic.

Imatge

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès