Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Conveni per facilitar el lloguer de locals buits a emprenedors

29/04/2013

Es tracta d’una idea pionera per reactivar l’economia, crear ocupació i reduir els locals buits a la ciutat.

Foto de grup de l''alcalde amb els 10 agents immobiliaris i els regidors responsables
Foto de grup de l''alcalde amb els 10 agents immobiliaris i els regidors responsables

L’Ajuntament de Mollet ha signat un conveni amb els agents immobiliaris de la ciutat amb l’objectiu de reactivar el lloguer de locals buits a emprenedors que vulguin implantar nous negocis. S’ha presentat aquest matí en roda de premsa amb la presència de 10 agents immobiliaris locals.

Aquest conveni vol promoure el lloguer de locals buits a persones emprenedores perquè puguin iniciar la seva idea de negoci. Així, sempre que els propietaris de locals buits s’avinguin a col•laborar, els agents immobiliaris es comprometen a oferir els locals amb condicions avantatjoses per als emprenedors (cost 0 durant el primer trimestre; 50%, el 2n trimestre; 75% el 3r trimestre; i del 80 al 100%, en el 4rt trimestre de l’any), sempre que aquests presentin una memòria del seu projecte i un certificat de viabilitat del seu negoci expedit per l’empresa municipal per a la formació ocupacional i l’ocupació, EMFO.

Amb aquest conveni hi guanyen les dues parts: els emprenedors obtenen facilitats per començar un negoci nou, i els propietaris que tenen locals buits (actualment es dóna el cas que poden portar mesos buits sense donar rendiment econòmic) troben llogater amb unes mínimes garanties de continuïtat. I, a més a més, en benefici de la ciutat, ja que es busca reactivar l’economia i crear ocupació.

Josep Monràs, alcalde de Mollet, ha explicat que es tracta d’una iniciativa pionera a la província de Barcelona i a Catalunya, que posa a treballar els agents immobiliaris i el govern municipal per un objectiu comú: “buscar qualsevol bri d’oportunitat per crear ocupació i lluitar contra la dinàmica de crisi econòmica que s’ha instal•lat en la nostra societat”.

Tal com destacava Elisabet Capdevila, com a portaveu de tots els agents immobiliaris, “aquest model de treball és un punt de partida per lluitar junts contra la crisi, ja que tots anem en el mateix vaixell”.

Els agents immobiliaris que han signat aquest conveni amb l’empresa municipal Mollet Impulsa són:
- Crishe Proyectos Integrales, SL
- Finques Fortuny
- CAPI Gestión Inmobiliaria SLU
- Multigestión del Vallès
- Llar Mollet SL
- SASI
- SI Mollet
- Tt Finques online
- César Paz i Associats
- VS Patrimoni i Inversions

El conveni proposa una durada de 8 anys, però totes les parts s’emplacen a finals d’aquest 2013 a fer-ne una valoració per millorar-lo de cara als anys següents.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès