Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet impulsa un projecte per crear un pol d’atracció d’economia saludable

23/04/2013

Es basa en la suma de sinèrgies entre els sectors públic i privat amb l’objectiu de crear un pol d’atracció d’economia sostenible i saludable al territori del Baix Vallès.

Fotografia amb representants de tots els sectors implicats en el projecte
Fotografia amb representants de tots els sectors implicats en el projecte

Aquest projecte està impulsat per l’Ajuntament de Mollet, a través de les empreses municipals Mollet Impulsa i EMFO, i participa l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV), la Societat Cooperativa Escola Sant Gervasi i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A més, és un projecte que compta amb el suport dels ajuntaments de Parets, Sant Fost, Montmeló i Santa Maria de Martorelles, la Fundació Sanitària Mollet i la Cambra de Comerç. Està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, d’acord amb el programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals.

El Baix Vallès és un territori que compta amb una important presència d’empreses relacionades amb la farmaquímica i la biotecnologia vinculades a la salut. Aquest nou projecte vol aprofitar-ho i potenciar-ho, tot creant un pol d’atracció d’empreses i talent que reverteixi en la millora de l’economia i l’ocupació al territori del Baix Vallès.

La creació d’aquest pol parteix de la suma de voluntats i recursos dels sector privat i públic, i té diferents eixos d’actuació: formació, ocupació, innovació, emprenedoria... D’aquí la col•laboració amb l’AIBV, les empreses municipals d’EMFO i Mollet Impulsa, la Societat Cooperativa Sant Gervasi, i el SOC.

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, destacava que en el moment de crisi actual “els sector públic i el privat no podem anar en paral•lel, sinó que hem de sumar esforços per enfortir el territori i les potencialitats que ja tenim”.

Accions previstes:

Creació d’un Fons econòmic i de suport per a iniciatives empresarials saludables i sostenible. Creació d’un premi o reconeixement per als millors projectes per ajudar-los en el seu inici i posterior desenvolupament.

Adapta Verda - Formació: Elaboració d’un model d’intermediació amb agents que treballin en orientació i contractació especialitzada en el marc del sector farmaquímic.

Adapta Verda - Intervenció: creació d’un dispositiu d’orientació ocupacional i relacions empresarials en el marc de les ciències de la vida

Bio Lab: creació d’un espai de formació continuada especialitzada en el sector farmaquímic i agroalimentari. Estudi i ajustament de les necessitats formatives a les empreses que permetin la creació de plans formatius que s’adaptin realment a les necessitats de les empreses del sector, així com oferir formació especialitzada per cobrir llocs de feina especialitzats.

El Pol emprenedor per a la salut s’ha presentat aquest migdia en roda de premsa a l’Hospital de Mollet i començarà a treballar per assolir uns resultats ambiciosos de cara a finals d’aquest 2013:
- Creació d’un fons econòmic i de suport
- Recolzar econòmicament 3 projectes empresarials innovadors
- Contactar amb unes 300 empreses del sector
- Engegar una vintena de processos de selecció amb ofertes de treball especialitzades
- 12 orientadors especialitzats
- Crear un pla de formació sectorial
- Establir 50 plans de formació continuada
- Crear un entorn virtual d’informació i intermediació i oferta formativa

Aquest projecte ha aconseguit un ampli recolzament. El president de l’AIBV ha destacat que actualment aquest sector es troba en una situació favorable i compta amb una important capacitat exportadora.“Per aquest motiu, el projecte serà molt beneficiós per l’economia del nostre entorn i del país.

El president de la Societat Cooperativa Escola Sant Gervasi, David Cos, ha explicat que s’han sumat a aquets projecte ja que “ens sentim còmodes aprenent, acompanyant les persones en els processos d’aprenentatge i sumant amb l’entorn, amb el país...”.

Per la seva banda, el president de la Fundació Sanitària Mollet, Martí Fabré, ha exposat la seva predisposició a “col•laborar amb tots aquells projectes vinculats amb la salut i amb el territori”.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès