Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

Contra la violència vers les dones

Què fer en cas de violència de gènere? Demana ajut!
 
En cas de maltractament físic o agressió sexual: 
 • Ves a un centre sanitari, sense rentar-te ni canviar-te de roba.
 • Demana un informe mèdic.
 • Amb l'informe o el certificat mèdic ves als mossos d’esquadra i fes una denúncia per agressió.
 •  Si hi ha testimonis és convenient anar-hi amb ells.
 •  Abans de signar la denúncia llegeix-la i comprova que s’ajusta al que has declarat.
 •  Demana una còpia de la denúncia.
 •  Pots demanar un advocat o una advocada d'ofici abans de posar la denúncia.
Si els maltractaments són a casa, has de tenir en compte:
 • Abans de sortir de casa recull els objectes personals i alguns documents (llibretes d’estalvi, cartilla de la seguretat social, certificats mèdics, etc.)
 
En cas de maltractament psíquic: també són maltractaments els insults, les amenaces i les humiliacions, i són denunciables. Davant les múltiples formes de manifestació del maltractament psíquic, és recomanable demanar hora al servei psicològic del SIAD (93 570 77 47) o bé anar als serveis socials del teu barri.

A on et pots adreçar?

SIAD (Servei d'Informació i Assessorament a les Dones). El SIAD és un servei municipal d'assessorament psicològic i jurídic. L'accés és gratuït i confidencial.

Serveis socials. Pots adreçar-te als serveis socials del teu barri on t'orientaran dels recursos necessaris per enfocar la teva situació.

Serveis d'emergència. Pots adreçar-te a qualsevol comissaria de les forces i cossos de seguretat o contactar al telèfon 112 d'emergències, o als números:
 

016. Telèfon d'atenció en situacions de maltractament (gratuït i confidencial, no deixa rastre a la factura del telèfon)
900 900 120.
Línia d'atenció a dones en situacions de violència (servei gratuït 24 hores)
900 116 016. Telèfon d'atenció en situacions de maltractament, per a persones amb discapacitat auditiva
900 300 777. Infància Respon 


Comissió de treball professional envers la violència de gènere

La Comissió de treball professional envers la violència de gènere de Mollet del Vallès està integrada per diferents professionals del municipi que atenen casos de violència de gènere. Aquesta comissió va ser creada l’any 2004. Més tard, l'any 2006, es va aprovar el Protocol d’actuació en casos de violència de gènere, que és un instrument de coordinació i sistematització dels circuits que s’han de seguir quan es detecta una situació de violència al municipi.
 
La comissió treballa amb aquest objectius:
 • Seguir el protocol d’actuació.
 • Conèixer la realitat de la violència de gènere a Mollet del Vallès a través de l’Observatori Local mitjançant el seguiment d’indicadors periòdics.
 • Esdevenir un espai de difusió, reflexió i sensibilització ciutadana sobre el fenomen de la violència de gènere i els mecanismes per erradicar-la.
 
Formen part de la comissió els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Mollet del Vallès (àmbits de Polítiques d’Igualtat i Serveis Socials), el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD), la Policia Municipal, l’Hospital de Mollet (serveis d’urgències i de salut mental) i les àrees bàsiques de salut. 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès