Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Serveis a Mollet Medi ambient Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents en temes de medi ambient

Respostes a les preguntes més habituals que es fan a la Parada Verda

 
RESIDUS
 
Què faig amb l'oli de cuina brut?
Cal guardar-lo en un pot tancat i portar-lo a la Deixalleria Municipal de Mollet del Vallès o a la Deixalleria Mòbil.
 
On va el porexpan?
Si és el d'ús alimentari, al contenidor groc. Si és de dimensions més grans (com per exemple el que protegeix els electrodomèstics nous) preferentment a la Deixalleria Municipal o a la Deixalleria Mòbil tot i que si hi cap i no és en molta quantitat, també es pot dipositar al contenidor groc. Cal recordar que els contenidors de recollida selectiva que hi ha a la via pública són d'ús domiciliari.
 
On van els gots de vidre?
Al contenidor verd.
 
I el vidre pla?
A la Deixalleria Municipal o a la Deixalleria Mòbil.
 
On puc aconseguir un cubell per la matèria orgànica?
Els cubells per la matèria orgànica es van repartir a la Parada Verda, on es poden demanar. Igualment també es poden comprar cubells a la ferreteria, tot i que amb formes diferents.
 
On puc aconseguir la bossa groga de separar els residus?
El joc complert amb les tres bosses per la separació d'envasos, paper i vidre es pot aconseguir a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà que hi ha a la planta -1 de l'Ajuntament de Mollet del Vallès. Malgrat tot ja s'estan acabant. A la Parada Verda, ocasionalment, se'n poden trobar de manera desaparellada. Tanmateix també es poden comprar als establiments de productes de neteja i ferreteries.
 
Doneu algun recipient per guardar piles usades?
No, és millor no guardar-les gaire, doncs poden deixar anar un àcid molt tòxic o corrosiu. A més a més dels contenidors per recollir piles usades d'alguns establiments comercials, també es poden dipositar a les Minideixalleries Urbanes de Mollet del Vallès i la Deixalleria Mòbil, pel que és molt fàcil llençar-les sense necessitat d?emmagatzemar-les.
 
Què són les bosses compostables i on les podem obtenir ?
Són bosses fetes amb fècula de patata, de blat de moro o d'altres vegetals i estan especialment pensades per recollir la matèria orgànica en el cubell domèstic. Les bosses compostables són, per tant, d'origen orgànic i es descomponen a la planta de compostatge juntament amb la matèria orgànica. Es poden comprar en algunes botigues, herbolaris, grans superfícies d'alimentació o per Internet.
 
 
ESTALVI ENERGÈTIC
 
Quin tipus de bombeta s'ha de posar al bany?
Millor les de baix consum, doncs de vegades hi estem força estona. En tot cas, però, les electròniques modernes no consumeixen significativament més en encendre's. Cal tenir en compte que en un futur a mig termini acabaran desapareixent les bombetes incandescents.
 
Com puc canviar les làmpades halògenes d'ull de bou per làmpades de baix consum?
Als establiments especialitzats en il·luminació cal demanar làmpades dicroiques (els ulls de bou encastats) de baix consum.
 
Equivalències llumíniques de les bombetes de baix consum amb les d'incandescència.
Baix consum 9W ---> 40W incandescent
Baix consum 11W ---> 60W incandescent
Baix consum 15W ---> 75W incandescent
Baix consum 20W ---> 100W incandescent
Baix consum 23W ---> 125W incandescent
Baix consum 26W ---> 150W incandescent
 
 
LLIBRES
 
Tinc molts llibres, on els puc donar?
El Cau dels Llibres. C/ Bernat Metge 38.  Telèfon: 93 570 65 93 - info@aprise-promocions.org. Horari: de 9 h a 15 h.  És millor telefonar abans, doncs de vegades són fora. Si teniu molts llibres, també els passen a recollir.
 
Sala de Lectura L'Era. C/ Miguel de Cervantes, 19-23 (Centre Cultural L'Era). Telèfon: 93 570 09 08. Horari: dilluns a divendres, de 15.30h a 20h. Cal telefonar i dir quins llibres teniu, doncs no els accepten tots.
 
 
JOGUINES
 
On puc portar les joguines que no faig servir?
En cas que estiguin en bon estat doncs donar-les a alguna persona que les necessiti. Si les joguines estan espatllades i no es poden reutilitzar ni reparar i per tant es van a llençar, cal separar-ne els diferents materials segons la seva composició (plàstic, paper, components elèctrics i electrònics, etc.) i portar-los a la Deixalleria Municipal o a la Deixalleria mòbil per la seva posterior valorització. En el cas que siguin noves, la Creu Roja de Mollet del Vallès les recull per Nadal (telèfon 93 544 53 56).
 
 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès